Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med blåbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Choklad och blåbär i en ljuvlig kombination. Baka och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela smöret i mjöl, socker och salt. Tillsätt ägget och nyp ihop allt till en deg. Låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och fyll en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
  4. Fyllning:
  5. Hacka chokladen. Smält smöret långsamt i en kastrull med sockret. Lägg i den hackade chokladen, ta kastrullen av plattan och rör till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet och blanda i blåbären.
  6. Fyll pajskalet med chokladblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna. Dekorera den med siktat kakaopulver, mynta och blåbär.
  7. Servera pajen som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.