Choklad och blåbär i en ljuvlig kombination. Baka och njut!
Instruktioner
- Fördela smöret i mjöl, socker och salt. Tillsätt ägget och nyp ihop allt till en deg. Låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen och fyll en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
- Fyllning:
- Hacka chokladen. Smält smöret långsamt i en kastrull med sockret. Lägg i den hackade chokladen, ta kastrullen av plattan och rör till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet och blanda i blåbären.
- Fyll pajskalet med chokladblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna. Dekorera den med siktat kakaopulver, mynta och blåbär.
- Servera pajen som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.
Publicerat den
14 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar