Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med blåbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Goda smakkombinationer mellan choklad, blåbär och kanel. En lite annorlunda paj där smöret hyvlas över fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Sikta och vänd ner vetemjölet. Häll smeten i en smord rund form, 24 cm i diameter eller i en fyrkantig, 20x27 cm.
  3. Hacka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten tillsammans med blåbär och kanel. Hyvla det frysta smöret med en osthyvel och lägg det ovanpå fyllningen. Avsluta med att strö över pärlsocker.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 10 minuter. Känn gärna med en provsticka, den ska vara torr när pajen är klar.
  5. Servera pajen ljummen eller rumsvarm med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.