Goda smakkombinationer mellan choklad, blåbär och kanel. En lite annorlunda paj där smöret hyvlas över fyllningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Sikta och vänd ner vetemjölet. Häll smeten i en smord rund form, 24 cm i diameter eller i en fyrkantig, 20x27 cm.
- Hacka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten tillsammans med blåbär och kanel. Hyvla det frysta smöret med en osthyvel och lägg det ovanpå fyllningen. Avsluta med att strö över pärlsocker.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 10 minuter. Känn gärna med en provsticka, den ska vara torr när pajen är klar.
- Servera pajen ljummen eller rumsvarm med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
4 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar