Den oemotståndliga chokladpajen är en perfekt dessert som kan stå klar i kylen i väntan på att serveras.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader.
- Smula ner mandelmassan i en skål tillsammans med matfettet. Finfördela det i mjölet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Sätt en bit aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen med en gaffel. Låt pajformen vila kallt ca 30 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt pajskalet kallna och ta bort folien.
- Vispa grädden, men inte för hårt. Skär daimen i små bitar. Dela de båda chokladsorterna i mindre bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Smält chokladen försiktigt under omrörning. Ta skålen från vattenbadet. Vispa upp ägget lätt och rör ner det i chokladsmeten. Rör ner grädden i omgångar. Rör till sist ner daim och kesella.
- Häll chokladmoussen i pajskalet. Låt pajen stå kallt minst 1 timme. Tvätta och torka apelsinen noga. Strimla den gula delen av skalet fint och pressa saften ur apelsinen. Sjud apelsinstrimlorna och apelsinsaften 1–2 minuter i en liten kastrull. Låt svalna.
- Krossa daimen och vispa grädden. Garnera pajen med grädde, avrunna apelsinskal, jordgubbar och den krossade daimen.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar