Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med mandelknäck

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den oemotståndliga chokladpajen är en perfekt dessert som kan stå klar i kylen i väntan på att serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Smula ner mandelmassan i en skål tillsammans med matfettet. Finfördela det i mjölet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Sätt en bit aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen med en gaffel. Låt pajformen vila kallt ca 30 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt pajskalet kallna och ta bort folien.
  4. Vispa grädden, men inte för hårt. Skär daimen i små bitar. Dela de båda chokladsorterna i mindre bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Smält chokladen försiktigt under omrörning. Ta skålen från vattenbadet. Vispa upp ägget lätt och rör ner det i chokladsmeten. Rör ner grädden i omgångar. Rör till sist ner daim och kesella.
  5. Häll chokladmoussen i pajskalet. Låt pajen stå kallt minst 1 timme. Tvätta och torka apelsinen noga. Strimla den gula delen av skalet fint och pressa saften ur apelsinen. Sjud apelsinstrimlorna och apelsinsaften 1–2 minuter i en liten kastrull. Låt svalna.
  6. Krossa daimen och vispa grädden. Garnera pajen med grädde, avrunna apelsinskal, jordgubbar och den krossade daimen.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.