Här är en paj som sätter fart på smaklökarna. Mörk, mustig och krämig chokladfyllning med mintsmak - en paj att älska!
Instruktioner
- Blanda samman vetemjöl med socker och kakao i en bunke. Skär smöret i mindre kuber och nyp snabbt samman till en smulig deg. Tillsätt ägget och forma till en smidig pajdeg. Arbeta inte degen för länge. Plasta och lägg i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ställ pajskalet att svalna.
- Fyllning:
Hacka chokladen grovt. Värm grädden och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Ta från värmen och tillsätt smör och sirap. Blanda noga och låt chokladsmeten svalna något. Häl ner den i det avsvalnade pajskalet. Låt pajen stelna på ett svalt ställe i ca 1 timme.
- Pudra över kakao och florsocker och garnera med myntablad. Fluffig vispgrädde smakar gott till. Gärna toppad med flagor av hackad mörk choklad.
Publicerat den
2 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar