Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med mintsmak

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Här är en paj som sätter fart på smaklökarna. Mörk, mustig och krämig chokladfyllning med mintsmak - en paj att älska!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl med socker och kakao i en bunke. Skär smöret i mindre kuber och nyp snabbt samman till en smulig deg. Tillsätt ägget och forma till en smidig pajdeg. Arbeta inte degen för länge. Plasta och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ställ pajskalet att svalna.
  4. Fyllning: Hacka chokladen grovt. Värm grädden och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Ta från värmen och tillsätt smör och sirap. Blanda noga och låt chokladsmeten svalna något. Häl ner den i det avsvalnade pajskalet. Låt pajen stelna på ett svalt ställe i ca 1 timme.
  5. Pudra över kakao och florsocker och garnera med myntablad. Fluffig vispgrädde smakar gott till. Gärna toppad med flagor av hackad mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.