Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med nötbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna paj är något för paj och chokladälskarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör de hela paranötterna i matberedaren tills de är finmalda. Blanda hastigt ner strösocker och smält smör. Stjälp över smeten i en 23 cm stor, rund pajform och tryck ut den över botten och sidor med hjälp av en sked. Grädda i 200° varm ugn i 8-10 minuter, eller tills bottnen är lätt guldbrun. Ställ att svalna.
  2. Häll mjölken i en värmefast skål och strö gelatinpulvret över ytan. Låt pulvret mjukna i 2 minuter och ställ sedan skålen över en kastrull med svagt sjudande vatten.
  3. Rör ner hälften av strösockret, båda äggulorna och all choklad. Rör oavbrutet på låg värme i 4-5 minuter, tills gelatinet har lösts upp och chokladen har smält.
  4. Lyft bort skålen från kastrullen och vispa smeten slät. Rör ner vaniljextraktet, svep in formen och ställ den i kylskåpet i 45-60 minuter, tills smeten börjar stelna.
  5. Vispa grädden styv och vänd sedan ner den i chokladsmeten, men spara 3 matskedar.
  6. Vispa äggvitorna i en separat, ren skål tills de bildar styva toppar. Tillsätt 2 teskedar av resterande socker och vispa tills smeten får styva toppar igen. Vänd ner resten av sockret och vänd sedan ner äggvitorna i chokladsmeten.
  7. Häll fyllningen i degskalet och ställ kallt i kylskåpet i 3 timmar. Dekorera pajen med resten av vispgrädden och de hackade nötterna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.