Denna paj är något för paj och chokladälskarna.
Instruktioner
- Kör de hela paranötterna i matberedaren tills de är finmalda. Blanda hastigt ner strösocker och smält smör.
Stjälp över smeten i en 23 cm stor, rund pajform och tryck ut den över botten och sidor med hjälp av en sked. Grädda i 200° varm ugn i 8-10 minuter, eller tills bottnen är lätt guldbrun. Ställ att svalna.
- Häll mjölken i en värmefast skål och strö gelatinpulvret över ytan. Låt pulvret mjukna i 2 minuter och ställ sedan skålen över en kastrull med svagt sjudande vatten.
- Rör ner hälften av strösockret, båda äggulorna och all choklad. Rör oavbrutet på låg värme i 4-5 minuter, tills gelatinet har lösts upp och chokladen har smält.
- Lyft bort skålen från kastrullen och vispa smeten slät. Rör ner vaniljextraktet, svep in formen och ställ den i kylskåpet i 45-60 minuter, tills smeten börjar stelna.
- Vispa grädden styv och vänd sedan ner den
i chokladsmeten, men spara 3 matskedar.
- Vispa äggvitorna i en separat, ren skål tills de bildar styva toppar. Tillsätt 2 teskedar av resterande socker och vispa tills smeten får styva toppar igen. Vänd ner resten av sockret och vänd sedan ner äggvitorna i chokladsmeten.
- Häll fyllningen i degskalet och ställ kallt i kylskåpet i 3 timmar. Dekorera pajen med resten av vispgrädden och de hackade nötterna och servera.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar