Vit chokladpannacotta med hallonmousse över.
Toppa med färska hallon och citronmeliss.
Instruktioner
- Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
- Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i ca 2 timmar.
- Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.
- Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
- Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon och citronmeliss.
- Lycka till!
Publicerat den
12 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var mycket god! Gjorde dubbel sats och alla ville ha mer.....
Hmm konstigt att du bara fått en kommentar när över 3000 gäster sparat denna goda dessert. Här kommer iaf. 5* från mig. Ha en fin kväll. Vänligen bikbok
Detta var minsann gott som "#?!!!!!!!!!!!
Suveränt god! Måste provas!
Suveränt god! Måste provas!
Blev bjuden på denna goda efterrätt på nyår. En klar fempoängare. Tack för ett suveränt recept.
Pannacottan var supergod! Jag tror att en lite syrligare hallonsås skulle passa utmärkt till pannacottan.
Åt denna på nyår, såååå jäkla god!!!
Jättegod dessert! Toppen att den går att förbereda snabbt och lätt innan festen/ middagen. Högsta betyg från mig, jag kommer göra denna många gånger!