Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladpannacotta med hallonmousse

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vit chokladpannacotta med hallonmousse över. Toppa med färska hallon och citronmeliss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i ca 2 timmar.
  3. Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.
  4. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
  5. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon och citronmeliss.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • lenajeanette 25 april 2011

    Den var mycket god! Gjorde dubbel sats och alla ville ha mer.....

  • bikbok 18 maj 2011

    Hmm konstigt att du bara fått en kommentar när över 3000 gäster sparat denna goda dessert. Här kommer iaf. 5* från mig. Ha en fin kväll. Vänligen bikbok

  • Fenini 26 maj 2011

    Detta var minsann gott som "#?!!!!!!!!!!!

  • sjoberg5240 2 januari 2012

    Suveränt god! Måste provas!

  • sjoberg5240 2 januari 2012

    Suveränt god! Måste provas!

  • Marita 8 januari 2012

    Blev bjuden på denna goda efterrätt på nyår. En klar fempoängare. Tack för ett suveränt recept.

  • Sandtroll 10 mars 2012

    Pannacottan var supergod! Jag tror att en lite syrligare hallonsås skulle passa utmärkt till pannacottan.

  • isakssonvistrom 1 januari 2013

    Åt denna på nyår, såååå jäkla god!!!

  • Pinkygirl 10 augusti 2013

    Jättegod dessert! Toppen att den går att förbereda snabbt och lätt innan festen/ middagen. Högsta betyg från mig, jag kommer göra denna många gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.