Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med apelsinsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Underbar efterrätt som passar både till vardags och till fest. Mild smak, inte för söt (fast man kanske kunde tro det med tanke på ingredienserna). Enkel och snabb att tillreda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kom ihåg att röra mycket under hela tillagningsprocessen!
  2. Blötlägg gelatinbladen.
  3. Koka grädden, sockret och den halva vaniljstången (ituskuren på mitten) i en tjockbottnad kastrull 10 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och lyft ur vaniljstången.
  5. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen.
  6. Bryt chokladen i bitar och rör ner i gräddblandningen tills chokladen har smält och blandningen är slät.
  7. Rör ner apelsinskalet. När blandningen har svalnat en aning rör du ner yoghurten.
  8. Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylskåp 2 h.
  9. Dekorera med apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.