En otroligt lättgjord pannacotta med en fyllig chokladsmak som toppas med hallongrädde. En brun och rosa dröm för chokladälskare.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
- Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.
- Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.
- Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.
- Dekorera ev med någon chokladbit. Ät och njuuut.
- Tips: Jag hällde upp i alldeles för stora glas. Ta mindre glas, det är en mastig pannacotta!
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ruggigt gott och mättande för en chokladälskare. Denna kommer jag att göra fler gånger. Tusen tack för receptet!
Mycket god och enormt mättande :-) /Marie
Mums låter gott ! Kram/SEA
Hej hå... här har vi ätit en härlig söndagmiddag med en underbar avslutning med din Chokladpannacotta med hallongrädde, väldigt mäktig men väldigt god. Högsta betyg, skickar med en bild hur min blev. Ha en underbar kommande vecka! SDMaya
Jag testade domhär i helgen, hur gott som helst! Men aningen för stor portion, man blir nog mätt av hälften :P Inte ens syrrans karl som är en stor pojke fick i sig en hel! Dehär räcker till 12 pers :P
Det här var jättegott, kommer att göra flera gånger. Tack för receptet. Högsta betyg från mig.
Gjorde denna desserten när jag hade middagsbjudning här. Och den var en riktig succé. Först en total tysnad sen ett himla "kackel" om vad det var i för något. Verkligen lyckat. Tack tack. // Eva
Tack för flera fina recept!
Var verkligen uppskattat av alla..men väldigt mättande :)
Varför inte använda gelesockret istället för gelatinblad? Jag tror att du måste öka sockret till 1 dl i så fall.
Testade detta men jag gjorde nog nåt fel för det stelnade inte. Smaken va det inte fel på. Har aldrig provat gelatin förut, men vet inte varför det inte gick. Synd.
Hade detta som dessert på nyår, blev supergott och alla tyckte detsamma!! Blir inte sista gången jag gör denna. Tack!
hej hade desseren till nyår den var omtyckt kommer att göra den fler gånger.
ser supergott ut! måste testas!
Det ser verkligen jättegott ut, måste provas.
Till utseendet är ju den här efterrätten hur tjusig som helst. :) Men tyvärr blev smakupplevelsen ingen höjdare. Den var alldeles för gräddig och mättande för min smak.
Tycker också att det verkar bli i mesta laget med grädde - men klurar på att göra den med en hallonspegel i stället för med hallongrädde ... Någon som testat det?
Skall pröva denna i morgon ,,ser jättegod ut ..har aldrig testat pannacotta,håll tummar!!!
Underbar komposition. Det syrliga i hallonen till chokladen var jättegott. Tack för detta recept.
Åh jag som älskar grädde tycker denna är toppen! Len och krämig, och mättsam, man behöver inte ha så mycket!
Jättegod
Jättegod
Jättegod! Räckte till att fylla 12 små glas till hälften med pannacottan. Hallongrädden räckte till fler.
Ser läckert ut! Hoppas på att prova det någon gång :)
Jättegott! De blir fler gånger!
Jag gjorde halv sats till 4 pers. Det blev väldigt lagom efter förrätt och huvudrätt. I stället för att dekorera med choklad prydde jag med färska hallon och minskade lite på gräddmängden. Ulla
Fantastiskt bra! Åt den som dessert till nyår! Tack och bock!
Grymt god!! :)
Gjorde den idag, på mors dag :) Riktigt god, speciellt hallongrädden, men alltid när jag gör chokladpannacotta så blir den lite smulig, är det någon som vet vad det beror på?
Mycket gott! Hallon och choklad kan knappt gå fel, och det gjorde det inte nu heller. Kommer garanterat att göras flera gånger! Betyg från oss; 5! Gjorde felet att hallonen töade helt, och la med kraften också. Så grädden blev ganska lös. Men smaken var fantastisk. Tog en choklad som "endast" var ca 45% kakao då jag personligen tycker bättre om lite ljusare choklad, men får prova den mörkare en annan gång om vi har gäster ;) Tack för receptet!
Gottigott! Å enkel att göra! Klar 5:a
Jättegott! En klar femma från mig. Jag bytte ut 2msk gelesocker multi mot 2 msk vanligt strösocker och ett gelatinblad. Jag mosade hallonen (frysta, ganska sura) och lät dom rinna av genom en sil. Tog hälften av den avrunna saften, kokte upp och la i gelatinbladet. rörde sedan ner hallonen och nör det svalnat helt blandade jag i den vispade grädden. Lite omständigt, men det funkade jättebra. Men nästa gång kommer jag förenkla genom att köpa gelesocker.