Chokladpannacotta med hallongrädde

En otroligt lättgjord pannacotta med en fyllig chokladsmak som toppas med hallongrädde. En brun och rosa dröm för chokladälskare.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pannacotta
Betyg (46 röster)
Antal personer
6 st
Chokladpannacotta med hallongrädde

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.

Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.

Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.

Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.

Dekorera ev med någon chokladbit. Ät och njuuut.

Tips: Jag hällde upp i alldeles för stora glas. Ta mindre glas, det är en mastig pannacotta!

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Gelatinblad, Mellangrädde, Strösocker, Mörk choklad, Vispgrädde, Frysta hallon, Gelesocker
Visningar:
52578
Sparat:
3005

LIKNANDE RECEPT

Passion- och ch
över 2 månader
Vit chokladpann
av ros
över 2 månader
Chokladpannacot
av majamia
över 2 månader
Vit chokladpann
över 2 månader
Vit chokladpann..
över 2 månader
Chokladpannacot
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.