Chokladpannacotta med hallongrädde

En otroligt lättgjord pannacotta med en fyllig chokladsmak som toppas med hallongrädde. En brun och rosa dröm för chokladälskare.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pannacotta
Chokladpannacotta med hallongrädde
Källa: Egen bild
Uppladdad av: lennali
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 gelatinblad
5 dl mellangrädde
½ dl ljust muskovado- eller strösocker
200 g mörk choklad, 70%

Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2-3 dl färska eller frysta hallon
2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker

Betyg (44 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
50387
Sparat:
2942

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.

Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.

Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.

Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.

Dekorera ev med någon chokladbit. Ät och njuuut.

Tips: Jag hällde upp i alldeles för stora glas. Ta mindre glas, det är en mastig pannacotta!

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av ros
över 2 månader
av majamia
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.