Chokladpannacotta med hallongrädde

En otroligt lättgjord pannacotta med en fyllig chokladsmak som toppas med hallongrädde. En brun och rosa dröm för chokladälskare.

Chokladpannacotta med hallongrädde
Källa: Egen bild
Uppladdad av: lennali
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 gelatinblad
5 dl mellangrädde
½ dl ljust muskovado- eller strösocker
200 g mörk choklad, 70%

Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2-3 dl färska eller frysta hallon
2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker

Betyg (44 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
49197
Sparat:
2926

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.

Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.

Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.

Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.

Dekorera ev med någon chokladbit. Ät och njuuut.

Tips: Jag hällde upp i alldeles för stora glas. Ta mindre glas, det är en mastig pannacotta!
Dela

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av ros
över 2 månader
av majamia
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.