Ljuvlig pannacotta med en gömma av karamelliserade kaneläpplen som toppas med knaprigt hasselnötskrisp.
Instruktioner
- Börja med hasselnötskrispet.
- Sätt ugnen på 180 grader.
Värm nötterna tills de bli glansiga. Mixa nötterna i en mixer tills de blir en flytande massa. Tillsätt florsocker, salt och choklad. Mixa blandningen slät.
- Häll ner blandningen i en bunke tillsammans med cornflakes. Blanda väl. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt smeten stelna på bakplåtspapperet över natten i rumstemperatur.
- Skala äpplena och tärna dem i 1 cm stora bitar. Blanda dem med kanel. Smält smör och socker i en kastrull. Vänta tills färgen blir gyllene innan du lägger i äpplena.
- Låt äppelbitarna karamelliseras i ca 5 minuter på svag värme. Ta bort äpplena från värmen och fördela äppelbitarna med en sked i fyra serveringsglas.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljstången.
Koka upp grädde, socker och vanilj. Häll den kokande blandningen över chokladen och rör tills chokladen smält.
- Lägg plast över pannacottan och låt den stå i kylen tills den nått 30-40 grader. Blanda då i gelatinet. Häll pannacottan ovanpå äpplena och ställ glasen i frysen i ett par timmar.
- Hacka små bitar av hasselnötskrispet och strö det över pannacottan vid servering.
Publicerat den
15 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar