Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait med bär och nötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt att göra egen glass. Variera med mjölkchoklad för mildare smak, eller varför inte mintchoklad eller choklad med apelsinsmak. Satsen räcker till sex mindre och fyra lite större portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Montera vispen i din köksmaskin. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till ett vitt skum. Vispa grädden. Smält chokladen och blanda ner den i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan i grädden.
  2. Häll i fyra portionsformar eller i en stor skål och täck med plastfilm. Låt stå i frys tills den blir fast, det tar ca 4 timmar.
  3. Ta fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras. Garnera gärna med några bär, hackade nötter eller t.ex. mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.