Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpasta med apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag inte provat än, men måste testas. Det är fuskpasta av chokladpannkakor. Pannkakorna kan stekas är förväg, och sen värmas vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör chokladpastan så här: Vispa ihop mjöl, kakao, socker och ägg till en jämn smet. Tillsätt därefter mjölken lite i taget medan man blandar väl. Låt smeten vila i kylen ca 30 minuter. Smöra en teflonpanna och grädda stora pannkakor av all smet. När pannkakorna svalnat skär man dem i pastaliknande strimlor, typ tagliatelle. Innan serveringen värmer man pastan antingen i micro, eller i ugnen 180 grader ca 5 minuter.
  2. Apelsinsås: Tvätta apelsinerna och skala av det yttersta skalet som strimlas tunt. Pressa apelsinerna. Rör ut potatismjölet i lite av juicen. Resten av juicen kokas upp i en kastrull. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Blanda i apelsinskalsstrimlorna. Servera den varma pastan tillsammans med den varma apelsinsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.