Ett recept som jag inte provat än, men måste testas. Det är fuskpasta av chokladpannkakor. Pannkakorna kan stekas är förväg, och sen värmas vid serveringen.
Instruktioner
- Gör chokladpastan så här:
Vispa ihop mjöl, kakao, socker och ägg till en jämn smet. Tillsätt därefter mjölken lite i taget medan man blandar väl.
Låt smeten vila i kylen ca 30 minuter.
Smöra en teflonpanna och grädda stora pannkakor av all smet.
När pannkakorna svalnat skär man dem i pastaliknande strimlor, typ tagliatelle.
Innan serveringen värmer man pastan antingen i micro, eller i ugnen 180 grader ca 5 minuter.
- Apelsinsås:
Tvätta apelsinerna och skala av det yttersta skalet som strimlas tunt. Pressa apelsinerna. Rör ut potatismjölet i lite av juicen. Resten av juicen kokas upp i en kastrull. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Blanda i apelsinskalsstrimlorna.
Servera den varma pastan tillsammans med den varma apelsinsåsen.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar