God marängbotten med choklad, chokladmousse och färska bär smakar som en dröm. Vinbär med sin goda syra passar bra ihop med det söta.
Instruktioner
- Chokladmaräng:
Sätt ugnen på 160°.
- Blanda florsocker och äggvita i en skål och ställ i vattenbad på plattan. Värm smeten till 55°. Vispa lätt under tiden. Vispa sedan med elvisp tills marängen svalnat helt.
- Smält chokladen i mikrovågsugn. Vänd i kakaon och sedan den smälta chokladen i marängen. Bred ut 2 rundlar ca 20 cm på ett smort bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
- Ljus chokladmousse:
Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa grädden lätt. Vänd ihop allt försiktigt. Låt stå i kylen för att bli något mer fast, 2-3 timmar.
- Lägg körsbärssylt på ena botten, skär jordgubbarna i mindre bitar. Fördela jordgubbsbitarna och hallon över. Bred på hälften av chokladmoussen.
- Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladmoussen.
Garnera med färska bär.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar