- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta måste man bara prova
Instruktioner
- Smält 100 gram av den ljusa chokladen i vattenbad.
- Skeda i lite choklad i folieformarna, en i taget, vicka runt chokladen i formen så att den helt täcker sidorna. Du kan också pensla med en liten pensel.
- Ställ formarna kallt en stund.
- Finhacka mjölkchokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.
- Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången men skrapa i fröna med en liten sked, och häll vaniljgrädden över chokladen. Rör ihop till en slät smet.
- Låt den svalna något.
- Klicka ner mjölkchokladen i formarna, jämna till ytan lite med baksidan av skeden. Ställ i kylen att stelna.
- Smält resten av den ljusa chokladen, låt den svalna. Skeda chokladen över pralinerna så att hela ytan täcks.
- Låt pralinerna stelna helt innan du försiktigt lossar folieformarna. Vänd dem upp och ner och pudra gärna lite florsocker över.
- Förvara svalt eller i kylskåp.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar