- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Denna tårta serverade vi på vår valborgsfest 2013. Den är en god kombination av krispigt, segt och krämigt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
- Botten:
- Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd till sist ner flingorna.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
- Kräm:
- Hacka chokladen. Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud försiktigt upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
- Servering:
- Dela marängbottnen till två lika stora bottnar. Bre ut chokladkrämen på den ena bottnen. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg på den sista bottnen.
Smält blockchokladen i varmt vattenbad och ringla över tårtan.
- Låt gärna stå och sega till sig någon timme innan servering.
Publicerat den
11 augusti 2013
Skriv kommentar