Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpufftårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna tårta serverade vi på vår valborgsfest 2013. Den är en god kombination av krispigt, segt och krämigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
  2. Botten:
  3. Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd till sist ner flingorna.
  4. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
  5. Kräm:
  6. Hacka chokladen. Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud försiktigt upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
  7. Servering:
  8. Dela marängbottnen till två lika stora bottnar. Bre ut chokladkrämen på den ena bottnen. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg på den sista bottnen. Smält blockchokladen i varmt vattenbad och ringla över tårtan.
  9. Låt gärna stå och sega till sig någon timme innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.