Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Citronsmakande kokoskräm i en chokladrulltårta blir garanterat en av favoriterna på kaffebordet. Dekorerad med grädde och lemoncurd blir den extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det växelvis med mjölken och smöret i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 gånger 40 cm, med bakpapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter. Sockra på kakan, lägg på ett nytt bakpapper och stjälp sedan upp den.Låt kakan svalna under långpannan eller en handduk.
  5. Kokoskräm: Vispa kokosmjölken slät.Mät upp 1 dl och häll den över kokosflingorna i en skål. Rör smör och florsocker poröst i en annan skål. Tillsätt äggulan.Tillsätt och blanda i kokosblandningen lite efter hand. Tillsätt lemoncurd.
  6. Bred krämen på kakan och rulla samman. Förvara den i kylen medan du förbereder garneringen.
  7. Garnering: Vispa grädden. Blanda lemoncurd med lite av grädden först, tillsätt sedan resten av grädden. Spritsa på rulltårtan och garnera med strimlat citronskal.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • amoz 26 februari 2011

    Jag tänkte göra din chokladrulle men själva rulltårtan tog jag mitt eget recept för jag fick ingen tjocklek på ditt. men däremot använde jag mig av fyllningen och det var supergott. Jag skar rulltårtan i lite tjockare skivor och la grädde och rivet citronskal på så det blev fina bakelser. Kanon!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.