Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med daim

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Funkar lika bra att göra utan daim.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i smeten.
  3. Bre ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  4. Rör eller mixa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till fyllningen. Bre ut krämen över kakan. Hacka daimen och strö över kakan. Rulla ihop rulltårtan.
  5. Kyl rulltårtan i minst 1 timme innan du skär och serverar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.