mumsig chokladrulltårta med lyxig äppelkräm inuti. Enkla ingredienser!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader
- Skala och finhacka äpplena.
Koka upp vatten och äpplen och tillsätt socker under omrörning. Låt blandningen skjuda 3min. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca: 5 min.
- Lägg den gräddade tårtbottnen upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspappret ovanpå. (om det sitter fast kan du testa att pensla kallt vatten på pappret).
- Bred ut äppelfyllningen och rulla försiktigt ihop på långsidan till en rulle. In i kylskåpet och sen är det bara att mumsa!
Publicerat den
2 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar