Chokladrulltårta med chokladmintfyllning
Instruktioner
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
- Sikta mjölblandningen genom en trådsil ner i äggsmeten. Rör försiktigt om till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
- Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp. Sockra ytan på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
- Vispa eller rör samman äggula, smör, florsocker, riven choklad och Bailey´s mint chocolate likör till fyllningen.
- Bred fyllningen över kakan och skär sedan ett snitt med en kniv längs med kakans långsida, ca 2 cm från kanten. Då är kakan lättare att rulla ihop.
- Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av papperet. Rulla in rulltårtan i papperet och lägg den i en plastpåse i kylen. Skär rulltårtan i ca 2 cm breda bitar.
Ugn: 225°
Publicerat den
17 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
och med grädde bättre