Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med kaffekräm - Glutenfri

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En glutenfri rulltårta som är mycket god. Fyllningen kan du använda i vilken rulltårta som helst, tillsätt ev. 2 msk kakao om du väljer att använda den i en "vit" rulltårta. Passar även bra att ha som fyllning i ex.vis en tårta, men då behövs nog en större sats av den. Receptet såg jag i en veckotidning någon gång på 1990-talet. (minns inte vilken)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda maizena, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten, rör om försiktigt så det blir väl blandat. Häll smeten i en liten långpanna i storleken 25 x 35 cm som är klädd med smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5-8 minuter, tills smeten är genomgräddad. (prova med sticka) Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper, med en fuktig dubbelvikt handduk under.
  2. Ta en kastrull och mät upp ingredienserna till krämen, allt utom smöret. Rör om och låt blandningen tjockna under omrörning, men ta av kastrullen från värmen innan det når kokpunkten. Dela smöret i småbitar och rör ner det i krämen så att den blir blank och fin. Bred krämen ovanpå chokladkakan och rulla ihop den. Förvara överbliven rulltårta i en plastpåse i kylskåpet. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Virvlande 17 mars 2013

    Jag använde bara kaffekrämen till en chokladtårta. Jag vet inte hur tårtan smakar än, men kaffekrämen är jättegod! Härlig färg, enkel att göra och den passar absolut till en chokladtårta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.