Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med myntakräm

 
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Chokladmyntan i smörkrämen ger rulltårtan god mintig smak. Chokladmynta hittar du hos de flesta handelsträdgårdar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ner till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 5-6 minuter. Under tiden gör du smörkrämen till fyllningen.
  4. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, kakao till en slät smet. Vispa äggulan och tillsätt den. Blanda till sist ner den hackade chokladmyntan.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och strö socker över. Vänd kakan genom att lägga ett bakplåtspapper över. Lossa bakplåtspapperet efter någon minut. Låt kakan svalna något.
  6. Bred ut smörkrämen och rulla ihop kakan. Låt den vila med skarven nedåt innan du skär den i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.