Chokladmyntan i smörkrämen ger rulltårtan god mintig smak. Chokladmynta hittar du hos de flesta handelsträdgårdar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker luftigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ner till en jämn smet.
- Bred ut smeten jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 5-6 minuter. Under tiden gör du smörkrämen till fyllningen.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, kakao till en slät smet. Vispa äggulan och tillsätt den. Blanda till sist ner den hackade chokladmyntan.
- Ta ut kakan ur ugnen och strö socker över. Vänd kakan genom att lägga ett bakplåtspapper över. Lossa bakplåtspapperet efter någon minut. Låt kakan svalna något.
- Bred ut smörkrämen och rulla ihop kakan. Låt den vila med skarven nedåt innan du skär den i skivor.
Publicerat den
5 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar