Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med mockatopp

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Förföriska chokladrutor med en krämig topp av mocka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i bitar över vattenbad eller i mikron. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält choklad, mjöl och vaniljextrakt i äggvispet och blanda väl.
  3. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
  4. Blanda snabbkaffet med varmt vatten tills det löst sig. Vispa eller rör det rumsvarma smöret poröst med florsocker. Tillsätt kaffet och rör tills det blandats helt i krämen.
  5. Häll mockakrämen i en sprits och spritsa en topp på varje chokladkaka. Det går också bra att klicka eller breda ut mockakrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.