Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Små mumsiga chokladsemlor fyllda med mandelmassa och apelsingrädde. Kesella, kakao och kardemumma gör degen både saftig och god. Bullarna går bra att frysa och fyllas senare.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. Häll degspadet över jästen och lös den. Tillsätt kesella, socker, kardemumma, ägg och hjorthornssaltet blandat med mjöl och kakaopulver. Arbeta degen smidig och jäs den under bakduk 30 minuter. Dela degen i 3 delar, baka ut varje till en rulle och dela i 10 bitar. Rulla till 30 bullar, lägg på bakpappersklädd plåt och jäs 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-8 minuter. Fyllning: Riv mandelmassan och rör ut den med mjölken och apelsinskal. Vispa grädden. Skär av ett lock på semlorna och fördela mandelmassan och en klick grädde på bullarna. Lägg på locket och pudra florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.