Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsmulpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en paj för chokladälskaren. Den somriga frukt- och bärfyllningen döljs under ett smuldegstäcke som innehåller vit vaniljsmakande choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva bananerna och kiwifrukterna. Snoppa och dela jordgubbarna. Fördela frukt och bär i en pajform.
  2. Gör smuldegen: Riv chokladen grovt på ett rivjärn eller på matberedarens rivskiva.
  3. Hacka samman choklad, matfett, mjöl och socker till en grynig massa, gärna i en matberedare. Strö smuldegen över frukten och bären.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna något innan den serveras med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.