Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsnittar med banankräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den här goda banankrämen är en fräsch variant gjord på kesella. Lite citron och sirap eller honung gör den underbar i smaken. Den är helt rätt till den lätta chokladkakan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smält smöret. Smörj en form eller liten långpanna, ca 25 x 35 cm, tunt med smör. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker med elvisp till en pösig smet. Blanda ner mjöl, bakpulver och kakao i äggsmeten lite i taget. Tillsätt mjölk och smält smör lite i taget.
  2. Häll smeten i formen och släta till ytan. Sätt in i ugnen och grädda 40 min. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
  3. Skala bananerna och dela dem i bitar. Mixa banan, kesella, färskpressad citron, kanel och sirap till en slät kräm. Låt gelatinet mjukna 5 min i kallt vatten. Koka upp äppeljuicen, lägg i det uppblötta gelatinet och låt det smälta i juicen.
  4. Blanda snabbt ner gelatinet i banankrämen. Bred krämen på den kalla kakan och låt den stå 3 tim i kylen. Skär kakan i bitar och garnera ev med riven choklad och skivad banan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 23 november 2010

    Jag är ju en stor bananfantast och den här kakan var en underbar kombination av söt choklad och lite syrlig banankräm. Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.