Choklad och mint är en svårslagen kombination som fungerar i de flesta bakverk. Denna kaka är chokladälskarens dröm!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1½ liter.
- Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och pepparmintsarom. Häll blandningen i äggsmeten och rör om.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen. Bryt After Eight-bitarna i två delar och tryck ner dem i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.
- Topping:
Häll grädde, mjölk och honung i en kastrull. Låt blandningen koka upp och blanda ner den hackade chokladen i den. Rör om till en slät smet. Rör ner pepparmintsarom efter smak.
- Bred toppingen på kakan. Dekorera kakan med chokladkulor och färsk mynta.
Publicerat den
1 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar