Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsockerkaka med mintbitar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Choklad och mint är en svårslagen kombination som fungerar i de flesta bakverk. Denna kaka är chokladälskarens dröm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1½ liter.
  2. Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och pepparmintsarom. Häll blandningen i äggsmeten och rör om.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen. Bryt After Eight-bitarna i två delar och tryck ner dem i smeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.
  5. Topping: Häll grädde, mjölk och honung i en kastrull. Låt blandningen koka upp och blanda ner den hackade chokladen i den. Rör om till en slät smet. Rör ner pepparmintsarom efter smak.
  6. Bred toppingen på kakan. Dekorera kakan med chokladkulor och färsk mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.