Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsufflé med persikosås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Man kan byta ut persikorna med papaya eller mango som mixas till en sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält blockchokladen. Rör ner äggulorna en i taget. Smaksätt med vaniljsocker och brandy. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Häll i sockret i slutet av vispningen.
  3. Rör först ner knapt hälften av äggvitorna i chokladen. Vänd sen försiktigt ner resten.
  4. Smörj och sockra en sufflé form ca 1,5 liter. Häll sen i chokladsmeten.
  5. Grädda nederst i ugnen på 200C, ca 35 min.
  6. Mixa persikorna med lite av lagen till en tjock sås. Smaka av med brandy.
  7. Servera sufflén genast med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 10 mars 2013

    Sufflén var sådär tyckte jag men såsen var väldigt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.