Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsufflé med apelsinsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska gästerna med läckra chokladsuffléer till dessert. Det är inte alls så svårt som det verkar. Öppna inte ugnsluckan under tiden som suffléerna gräddas! Låt gästerna vänta på suffléerna, inte tvärtom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 ugnsfasta suffléformar, som rymmer ca 2 dl, med mjukt smör. Sockra formarna noggrant, så att det täcker insidorna.
  3. Tvätta apelsinerna och riv apelsinskalet med ett zestjärn ner i en kastrull med grädden. Koka upp, stäng av värmen. Låt dra. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sila grädden över chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning.
  4. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner äggulorna och siktad majsstärkelse i chokladsmeten. Rör om ordentligt med en slickepott. Vispa äggvitorna till ett skum med rena vispar. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet. Blanda ner 1/3 av marängsmeten i chokladkrämen och vänd sedan ner resten.
  5. Fördela smeten i formarna. Tryck formarna släta på ytan. Dra med tummen runt innerkanten, för att få bort rester från sufflésmeten som hindrar suffléerna att höja sig. Grädda på nedersta falsen ca 12 minuter, utan att öppna ugnsluckan!
  6. Pudra över florsocker och garnera med kanderade apelsinskal. Servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.