Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL

(3 kommentarer)  
CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Hur god som helt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • tildaolouise 21 juni 2009

    Den var helt ljuvlig, måste serveras med grädde och nån frukt vi tog jordgubbar.

  • sigridsigrid 3 oktober 2009

    Detta var absolut en jättesucce på senaste släktkalaset! Godast kakan jag ätit!

  • MillionDollarBaby 30 december 2011

    Vilken typ av choklad använder du till tryffeln? Blockchoklad eller finare variant? Går det lika bra med ljus choklad/mjölkchoklad eller 50/50 tror du?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.