Instruktioner
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
Den var helt ljuvlig, måste serveras med grädde och nån frukt vi tog jordgubbar.
Detta var absolut en jättesucce på senaste släktkalaset! Godast kakan jag ätit!
Vilken typ av choklad använder du till tryffeln? Blockchoklad eller finare variant? Går det lika bra med ljus choklad/mjölkchoklad eller 50/50 tror du?