Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
Chokladtårta Chokladtårta
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En helt suverän och god chokladkaka som går åt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en tårtform som rymmer ca 2 liter.
  2. Vispa samman ägg och socker till en vit och pösig smet. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan långt ner i ugnen tills den fått färg och är genomgräddad, ca 35 minuter.
  4. Stjälp up kakan sedan den svalnat något.
  5. Vispa ihop marsanpulver och mjölk i en kastrull på plattan tills det blir krämigt. Låt svalna.
  6. Mosa bananerna och vispa grädden. Blanda ihop det. Lägg på 2 bottnar.
  7. Låt den kallna helt innan den delas i två eller tre delar, fylls och garneras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.