Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags chokladtårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag fick min nya kokbok "Nigella lawson mat för högtid och kalas" och fann genast denna underbara chokladtårta som jag genast bakade och den blev så god!!!! Så här kommer receptet..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbottnarna:
  2. Häll alla ingredienserna i en matberedare och kör till slät smet. Bred ut i 2 formar 20 cm i diametern. Grädda 180 grader i ca 25-30 min
  3. När kakorna är klara ta ur dem ur formen och lägg att kallna på galler.
  4. Glasyr:
  5. Smält chocklad och smör och blanda i sirap, cream fraice och vaniljsocker. Häll i florsockret i en matberedare och kör bort alla klumpar och häll i chokladblandningen medans motorn går så den blir slät och blank.
  6. Lägg en av bottnarna på ett fat och bred lite glasyr över. Lägg på den andra botten med den kupiga sidan upp och bred resten av glasyren på och runt kanterna. Garnera med sockerrosor eller vad du har hemma.
  7. (jag hade mörk chocklad men det blev väldigt bittert men tog i ca 0.5 dl extra florsocker så blev den extra god :)
  8. Ät och njut!!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bror26 12 november 2009

    Det här tårtan var super god. Den ska jag göra fler gånger.

  • fatsugfa 17 november 2012

    Jätte bra recept. Kakan var underbar. Gjorde den för min dotters födelsedagskalas. Det blev en succé !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.