Jag fick min nya kokbok "Nigella lawson mat för högtid och kalas" och fann genast denna underbara chokladtårta som jag genast bakade och den blev så god!!!!
Så här kommer receptet..
Instruktioner
- Tårtbottnarna:
- Häll alla ingredienserna i en matberedare och kör till slät smet.
Bred ut i 2 formar 20 cm i diametern.
Grädda 180 grader i ca 25-30 min
- När kakorna är klara ta ur dem ur formen och lägg att kallna på galler.
- Glasyr:
- Smält chocklad och smör och blanda i sirap, cream fraice och vaniljsocker.
Häll i florsockret i en matberedare och kör bort alla klumpar och häll i chokladblandningen medans motorn går så den blir slät och blank.
- Lägg en av bottnarna på ett fat och bred lite glasyr över.
Lägg på den andra botten med den kupiga sidan upp och bred resten av glasyren på och runt kanterna.
Garnera med sockerrosor eller vad du har hemma.
- (jag hade mörk chocklad men det blev väldigt bittert men tog i ca 0.5 dl extra florsocker så blev den extra god :)
- Ät och njut!!!!
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här tårtan var super god. Den ska jag göra fler gånger.
Jätte bra recept. Kakan var underbar. Gjorde den för min dotters födelsedagskalas. Det blev en succé !