Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med nötbotten

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

har inte provat men låter fint :)

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 150° Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda hackade nötter, socker och kakao, och vänd ner i äggvitorna. Blanda till en smet och bred ut i en rund form, 24 cm i diameter, med bakpapper i botten. Grädda i 30 minuter och låt svalna. Ta bort pappret och lägg tårtbottnen på ett fat. Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull, och sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt svalna lite och vispa i rumsvarmt smör i klickar. Bred krämen på kakan och garnera med hyvlad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.