Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kola- och chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Som juldessert kanske?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfett och florsocker i en kastrull. Blanda i de krossade kakorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Kolafyllning: blanda samman mjölk, margarin och strösocker och koka tills den tjocknat, ca 6 minuter. Kyl krämen något innan den hälls i skalet. Ställ tillbaka formen i kylskåp.
  3. Chokladfyllning: blanda choklad, vispgrädde, strösocker och smör i en kastrull och smält på svag värme. Låt svalna något innan smeten hälls i formen. Ställ i kylskåp tills den skall serveras.
  4. Inför serveringen kan tårtan garneras med vispad grädde och chokladbitar.
  5. * Kondenserad mjölk: 1 l mjölk och 150 g råsocker kokas i en låg, vid kastrull, gärna med teflonbeläggning, tills det återstår 4 dl. Tar ca 30 minuter. Mjölken är då ljusbrun, tjock och eventuellt grynig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenasj65 15 mars 2010

    Jisses vilken smarrig tårta! Ska ha gäster o ville göra den på prov först. Det blir garanterat den på festen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.