Härligt kladdig och beroendeframkallande chokladtårta.
Min favorit!
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet.
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter.
- Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minut mindre om man vill ha den extra kladdig =)
Låt kakan svalna.
- Hacka chokladen.
Koka upp grädden och ta den från plattan.
Häll den hackade chokladen i grädden så att den smälter.
- Bred chokladglasyren över kakan.
Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vart i ugnen ska tårtan gräddas?
Vi brukar köra den i mitten av ugnen
Gjorde denna till mitt 20års kalas och den blev mycket populär bland både unga och gamla. Toppengod!!! Och alldeles precis lagom kladdig!
Gjorde den här kakan till ett gäng brandmän och det gick åt stora mängder! :D
Den här har jag gjort idag! Ska avnjutas imorgon på Nyårsafton! Återkommer om den var god.... men det tror jag, för den ser väldigt god ut!
Blev en stor succé! Så jag ska göra den igen imorgon och bjuda på lördag. Jag hade björnbär och hallon och grädde till såklart!
Blev tyvärr inte alls nöjd, trots att jag följde receptet till punkt och pricka.
blev väldigt besviken :(
jag använde ljus choklad till glasyren istället för mörk,var jättebra o räcker till många!
Ska glasyren på direkt eller när kakan svalnat?
Jättegod chokladtårta!! så god så jag har t om gjort reklam för den på facebook!!! TACK för receptet. SUPER!! Kram
Jag här helnöjd! Till barnkalas är det populärt om man toppar glasyren med blandat strössel, det ser festligt ut :) Man kan också skära av toppen på kakan, och lägga ett extra lager glasyr i mitten, så blir det extra smaskigt för oss chokladälskare ;)
Receptet var kanon... har bakat den på jobbet med ungdomar som var helt sålda på den likaså mina systrar och deras familjer. Tack!
Härligt att fler än jag gillar denna kaka!! På sista tiden har jag börjat köra den 18 minuter i våran ugn! Jag älskar när den är riktigt superkladdig och då är det snabbare när man ska stjäla sej en liten bit ur frysen..! ...och det händer allt för ofta! ;) Ofta (har 2 barn) blir det så att man bara har tid att göra själva kakan så den åker in i frysen, sen när man har tid så gör man själva glasyren och brer på den frysta kakan. Funkar det med! Det är många år som jag gjort denna kaka nu och jag är fortfarande helt fast!
Mycket god bjöd på den som nyårsefterätt med vispad grädde till, strödde kokos på den och dekorerade den med marsinpantomtar .Fick mycket beröm av gästerna .
Mums! Den var godare följande dag tyckte vi!
Hur stor diameter ska formen ha? - blev inte så hög som den på bilden när jag gjorde...
Vad är det vita ovanpå...? Kunde inte lista ut det från receptet:-)
det är inte jag som lagt ut bilden på "kladdisen". Jag gissar att hon smält lite vit choklad och "ringlat" ut
Supergod! Jag har alltid blivit missnöjd när jag gjort chokladtårtor förut tills jag gjorde den här. Perfekt konsistens och smak, klar 5:a!