Från programmet "Halvåtta hos mig".
Smarrig!!!
Instruktioner
- Rör ihop strösocker och smör i en kastrull, så strösockret löses upp.
Tillsätt chokladen, låt det svalna lite.
Häll i äggulorna, rör ihop.
Vispa äggvitorna hårt.
När det svalnat, ha i de vispade äggvitorna.
Dela smeten i två lika stora delar. Smörj en form med löstagbar kant och strö ev kokos i botten och på kanterna. Grädda en del smet i 170 grader, 35-40 minuter. Låt resten stå i kylen.
Ta fram smeten ur kylen och lägg på när den gräddade kakan svalnat.
Ställ in i frysen och låt den stå ett par timmar, gärna en dag.
Tas ut en timme innan kakan ska serveras.
Sikta kakao över kakan.
- Servera hallon, physalis och vispad grädde till eller dela tårtan i portionsbitar på tallrik och lägg en
physalis, några hallon och en klick grädde på varje tallrik.
Publicerat den
29 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar