En god tårta med vit blockchoklad och jordgubbar lätt att göra och bra att ha i frysen nu på sommaren.
Instruktioner
- Vispa grädden kraftigt.
- Smällt blockchokladen i vattenbad och tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda sedan i hälften av den vispade grädden.
- Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
- Mixa jordgubbarna och tillsätt resten av grädden, florsocker och citronsaften. Bred ut krämen över chokladsmeten och dra med en gaffel så att skikten blandas med varandra,
- Önskar man bara chokladen i botten kan man frysa den en stund och sedan breda ut krämen ovanpå.
- Den skall stå i frysen minst 4 timmar innan den är klar. Ta ut den ca 30 minuter innan den ska ätas.
- Garnera med riven vit choklad och ev. jordgubbar.
Publicerat den
4 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättegod måste testas :)
den hära ska jag göra till skolavslutningen´s fikat =)
Rekommenderas starkt! De gånger jag har gjort den har den haft strykande åtgång! Fantastiskt god!
super god gjorde den till ett barnkalas och den blev genast populär ,tack !
Den blev jättegod! problemet vi hade var bara att jordgubbsdelen blev hårdare fryst än choklad delen eftersom det är mer vätska i den. Tips är att ha ett tårtfat med lite kant på eftersom den vita delen smälter fortare :)