Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens chokladtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Choklad och hallon är en lyckad smakkombination. Valentin till ära har jag bakat den i en hjärtform. En enkel och snabbgjord tårta som aldrig misslyckas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en valfri form som rymmer 1 ½ l.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner det i äggvispet.Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet.
  3. Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter på 175º. Låt kallna.
  4. Till chokladkrämen blandas kakao med florsocker. Blanda med grädden och vispa med elvisp, krämen tjocknar nästan omedelbart.
  5. Rör ner hallon och smaksätt eventuellt med rom.
  6. Dela bottnen 1 gång och bred över hälften av krämen. Tryck fast överdelen lite och bred över resterande chokladkräm, även på sidorna.
  7. Dekorera med hallon, mandelspån och smält choklad. Ställ kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.