Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta i flera lager

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Baka en härlig tårta som får alla chokladälskare att jubla- och be om en bit till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Finhacka den vita chokladen. Smält ihop choklad, smör, socker och mjölk i en kastrull (får ej koka). Häll blandningen i en bunke och ställ den kallt ca 20 minuter.
  3. Rör i äggen, ett åt gången i chokladblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten.
  4. Smörj två springformar, 22 cm i diameter. Häll hälften av smeten i den ena formen. Blanda i kakao i resten av smeten och häll den i den andra formen. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  5. Hacka mjölkchokladen. Koka upp vispgrädden, lägg i mjölkchokladen och dra kastrullen från plattan. Rör tills chokladen har smält. Låt krämen svalna i rumstemperatur tills den är bredbar.
  6. Dela bägge kakorna i två bottnar. Bred ett lager kräm mellan varje botten och lägg ihop bottnarna, växelvis ljus och mörk. Bred till sist kräm överst. Låt gärna kakan safta tills sig några timmar.
  7. Garnera kakan med hallon och eventuellt ätbara blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.