Baka en härlig tårta som får alla chokladälskare att jubla- och be om en bit till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Finhacka den vita chokladen. Smält ihop choklad, smör, socker och mjölk i en kastrull (får ej koka). Häll blandningen i en bunke och ställ den kallt ca 20 minuter.
- Rör i äggen, ett åt gången i chokladblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten.
- Smörj två springformar, 22 cm i diameter. Häll hälften av smeten i den ena formen. Blanda i kakao i resten av smeten och häll den i den andra formen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 40 minuter.
- Hacka mjölkchokladen. Koka upp vispgrädden, lägg i mjölkchokladen och dra kastrullen från plattan. Rör tills chokladen har smält. Låt krämen svalna i rumstemperatur tills den är bredbar.
- Dela bägge kakorna i två bottnar. Bred ett lager kräm mellan varje botten och lägg ihop bottnarna, växelvis ljus och mörk. Bred till sist kräm överst. Låt gärna kakan safta tills sig några timmar.
- Garnera kakan med hallon och eventuellt ätbara blommor.
Publicerat den
14 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar