Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk Chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den här tårtan håller sig minst en vecka i svalen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält blockchokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör det till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form ca 26 cm i diameter.
  4. Grädda chokladtårtan i ugnen 175C ca 30 minuter. Den ska inte vara genomgräddad utan kladdig inuti. Låt tårtan svalna lite innan du lossnar den och stjälper upp den. Låt tårtan kallna.
  5. Hetta upp matfett, grädde och choklad till glasyr på svag värme. Rör alltsammans till en jämn smet. Låt den svalna något.
  6. Bred glasyren över hela tårtan. Ställ den sedan svalt.
  7. Servera gärna med vispad grädde smaksatt med lite konjak eller likör. Tårtan ska inte vara för kall vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sallada 22 juni 2009

    verkligen good ja ,vad kan man säga mer om den kakan, den måste bara ätas och njutas . Lätt att baka oxå

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.