Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladtårta med passionsfrukt och apelsin

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En friskt smakande tårta som påminner mer om tryffel än tårta. Snabbt och lätt vispas tårtan samman i en kastrull. Den bör bakas dagen före serveringen så att den läckra tårtan hinner stelna. Tårtan är mäktig och räcker till många, minst 16 bitar. Servera eventuellt med en klick grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie.
  2. Blanda apelsinskal, pressad apelsin och eventuell Cointreau.
  3. Värm sakta tills det knappt kokar. Bryt i chokladen och rör tills det smälter. Det får absolut inte koka.
  4. Vispa i smöret växelvis med sockret. Rör smeten slät.
  5. Dra kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget.
  6. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Ta ut kakan och låt den kallna. Ställ kallt till nästa dag.
  7. Garnera tårtan med passionsfrukt och halverade kumquats. De står bättre om du skär av lite i botten. En klick vispad grädde till tårtan kan vara gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.