Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En riktigt chokladig tårta som är god att servera med en klick grädde. Chokladälskarens drömtårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. smörj en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Pudra med kakao.
  2. Hacka chokladen. Värm kaffet i en kastrull, ta från värmen och låt chokladen smälta däri. Låt sedan smöret i kuber smälta med chokladen.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen och blanda med mjölken. RÖr ner chokladblandningen och äggblandningen i den torra blandningen och rör ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Testa med en provsticka om kakan är färdig. Låt svalna något innan den tas ur formen och får svalna helt.
  5. Grovhacka chokladen till chokladkrämen och lägg den i en skål. Hetta upp grädde och socker i en kastrull. Ta av från plattan precis när det börjar koka. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna- den tjocknar när den svalnar.
  6. Skär kakan i tre delar med en vass kniv eller tårtdelare. Lägg ihop delarna med chokladkräm mellan. Avsluta med ett lager chokladkräm på toppen runtom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.