Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader celsius. Smörj två stycket former med avtagbara kanter med smör (funkar med vanliga fasta pajformer också, men det är svårare att få ur bottnarna då), viktigt att vara noggrann så att inte tårtbottnarna går sönder. Börja med tårtbottnarna (ska bli 2 stycken) blanda alla torra ingredienser noga, blanda sedan i äggen, oljan, vaniljextraktet och vattnet med en slickepott eller liknande. Blanda till en fin och slät smet, fördela sedan denna i de två smorda formarna och ställ in dem i ugnen. De ska stå inne i ca 25 minuter, eller tills ett test med en provsticka är torrt. (Om du, som jag, inte har 2 formar av denna sort och har bottnarna inne i ugnen en och en räcker det med 15 minuter per botten). När bottnarna är klara låt dem svalna i ca 15 minuter i sina formar, lägg dem sedan på bakgaller för att svalna av helt i ca 40 minuter eller tills de blivit helt kalla, de måste vara kalla innan man kan ha på fyllningen och toppingen.
  2. Gör sedan ganachen. Smält chokladen tillsammans med mjölken i en skål ovanför ett vattenbad (en kastrull med lättkokande vatten) tills den blivit helt klumpfri och blank. Ta av från värmen och ha i grädden, sätt tillbaka över värmen och rör om tills allt är helt blandat. Ställ in i kylskåpet för att svalna och bli fast, det kommer ta ca 30 minuter. Ganachen får inte vara för fast dock, för då kommer den bli svår att bre över tårtbottnen, så den ska vara krämig för bästa resultat.
  3. När tårtbottnarna är helt kalla kan du börja bygga själva tårtan. Placera den ena på ett fat och bre över ganachen, nästan helt ut till kanten. Sätt över den andra tårtbottnen och tryck försiktigt så att fyllningen går ända ut. Om denna topp nu är lite ojämn så försök att jämna ut den om du ej vill ha grädde på hela toppen, för då kommer det att synas.
  4. Till toppingen: blanda florsockret med vattnet tills det blivit en fin smet och häll sedan över tårtan från mitten, låt det rinna ned på kanterna så att de verkligen är heltäckt. Vispa grädde så att den blir fast nog att göra lite former med. Använd en stjärntyll på en spritspåse och gör små grädd-rosor runt hela tårtan.
  5. Toppa gärna med lite riven choklad eller silverkulor.
  6. Tada! Du har nu gjort en fantastiskt god chokladtårta! :D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.