Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med grädde och riven vit choklad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kakan behöver få stelna i kylen för att hålla ihop.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. smörj en form och använd kokos som ströbröd. Ta fram äggen minst en halvtimme innan du börjar. På så sätt blir det lättare att få ihop dom med den smälta chokladen. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Smält chokladen och blanda den med gulorna. Tillsätt kaffe och socker. Vänd ner smeten försiktigt i vitorna och blanda väl. Häll smeten i formen och baka i 10 minuter. Låt kakan stå i kylen minst 1 timme innan du stjälper upp den. Dekorera med grädde och vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.