Instruktioner
Tårtbottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner det i smeten. Blanda väl.
Bred ut smeten i två smorda tårtformar, ca 24 cm i diameter. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt tårtbottnarna svalna i sina formar.
Chokladglasyr:
Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning tills glasyren tjocknar. Ta den från plattan och bryt ner chokladen i den. Vispa ner det kalla smöret i klickar. Låt glasyren svalna.
Bred det mesta av glasyren (spara lite till dekorationen) ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Ställ bottnarna i kylen över natten.
Körsbärsgrädde:
Vispa upp grädden i en bunke. Blanda ner avrunna körsbär.
Lägg ihop tårtan med körsbärsgrädden mellan. Bred det återstående av glasyren runt tårtan. Dekorera med minimaränger på sidorna.