Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med körsbärsgrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god chokladtårta med fluffig körsbärsgrädde och kladdig chokladglasyr. Kakan är godast kylskåpskall. Körsbärssåsen hittar du bland glasstillbehören i affären.

Ingredienser

Instruktioner

Tårtbottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner det i smeten. Blanda väl. Bred ut smeten i två smorda tårtformar, ca 24 cm i diameter. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt tårtbottnarna svalna i sina formar. Chokladglasyr: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning tills glasyren tjocknar. Ta den från plattan och bryt ner chokladen i den. Vispa ner det kalla smöret i klickar. Låt glasyren svalna. Bred det mesta av glasyren (spara lite till dekorationen) ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Ställ bottnarna i kylen över natten. Körsbärsgrädde: Vispa upp grädden i en bunke. Blanda ner avrunna körsbär. Lägg ihop tårtan med körsbärsgrädden mellan. Bred det återstående av glasyren runt tårtan. Dekorera med minimaränger på sidorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.