Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med mandelkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna tårta blir saftig och god och vinner på att göras dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Mjöl, kakao och bakpulver blandas och siktas ner i äggsmeten som rörs om och hälls i smord, bröad rund form, ca 2 liter. Grädda i ugn 200 grader, ca 45 min. Stjälp upp och låt kallna.
  2. Till fyllningen gör man marsankrämen som det står på förpackningen. Mandelmassan rivs på rivjärnets fina sida. Blanda marsankrämen och mandelmassan. Dela kakan i 3 bottnar och lägg samman dem med mandelkräm i ett lager och äppelmos i det andra. Garnera med vispad grädde och flisad blockchoklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.