Mäktig och kraftigt chokladig tårta med smak av lyx!
Passar glutenintolleranta!
Instruktioner
- Smält chokladen över vattenbad
Vispa äggen fluffiga
Koka upp mjölk och grädde tillsammans i en kastrull.
Blanda choklad och ägg, häll över mjölken och grädden. Vispa till en jämn smet och häll upp i ugnsform.
Baka i ugn i 95°C i ca 30 minuter, tills chokladen får fast konsistens.
- Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i 200°C ca 10 minuter.
Gör en karamell av glukos, vatten och socker under omrörning på het platta.
När den är gyllene i färgen så slå i de rostade hasselnötterna.
Rör om och häll ut på en plåt. Låt stelna över natten i kylskåp.
- Mixa nötkaramellen till pulver med hjälp av en stavmixer eller en matberedare (spara lite omixat om du vill ha till serveringen).
Smält den vita chokladen tillsammans med praliné och blanda upp med nötpulvret.
Kyl ner och kavla ut mellan smörpapper.
- Skär ut i en storlek som passar chokladkakan.
Publicerat den
3 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar