Chokladkaka med den raffinerade smakkombinationen choklad och pinjekärnor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
- Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
- Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här gör jag ofta, den är helt underbar. Brukar stö över lite hallon och blåbär istället för nötterna. Och jag tar hälften Marabou mjölkchoklad och hälften 70% mörk choklad i tryffeln.
PROVA , NI BLIR INTE BESVIKNA.
Underbar chokaldkaka.Skär tunna bitar mycket mäktig.
Så enkel att göra, och alltid en succé. Går utmärkt att frysa om man mot förmodan skulle få något över!
Gjorde denna till ett kalas att ha till kaffet. Underbar! Blev väldigt uppskattad. Jättegod och väldigt chokladig!
Mycket god kaka. Mäktig så det räcker med en liten bit.
Helt fantastiskt god! Hela tjocka släkten ville ha receptet efter kalaset. Vi åt den som efterrätt med grädde till! Mums!