Ett gamalt recept som jag fick av min kompis mamma för ca 35 år sedan.
Gjorde den till min födelsedag
Gott Gott
Instruktioner
- Mjöl, kakao, äggula, socker och smör röres ihop och låt vila en stund.
- Kavla ut degen på bakplåtspapper och skär delen i 3 likadana delar. Jag vägde först alla delar, rullade sedan ihop dem till en boll och knådade ut dem till runda plattor med fingrarna. Låt sedan gräddas i 6-8 minuter i 200°C.
Blanda ihop alla indredienser till fyllningen i en kastrull och låt sjuda till en tjocka massa. Låt sedan fyllningen kallna.
Fördela den kalla krämen mellan alla lager och avsluta med att lager kräm på toppen. Garnera med hackade hasselnötter. Låt gärna kakan stå över natten, gärna 24 timmar innan servering.
Publicerat den
11 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar