Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta på mördegsbotten

 
Skriv ut

Ett gamalt recept som jag fick av min kompis mamma för ca 35 år sedan. Gjorde den till min födelsedag Gott Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjöl, kakao, äggula, socker och smör röres ihop och låt vila en stund.
  2. Kavla ut degen på bakplåtspapper och skär delen i 3 likadana delar. Jag vägde först alla delar, rullade sedan ihop dem till en boll och knådade ut dem till runda plattor med fingrarna. Låt sedan gräddas i 6-8 minuter i 200°C. Blanda ihop alla indredienser till fyllningen i en kastrull och låt sjuda till en tjocka massa. Låt sedan fyllningen kallna. Fördela den kalla krämen mellan alla lager och avsluta med att lager kräm på toppen. Garnera med hackade hasselnötter. Låt gärna kakan stå över natten, gärna 24 timmar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.